Linus Tunström sätter upp Romeo och Julia i Stockholm i höst

Skribent:

linusromeoochjulia

I en nutida tolkning tar sig Linus Tunström an Shakespeares odödliga kärlekshistoria, på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm i höst i höst.

Ett pressmeddelande berättar:

Det finns hinder. Ändå sugs de, likt två magneter, viljelöst och förhäxat mot varandra. Eller kanske är det motståndet som triggar deras åtrå? En enda natt är allt de får. De är unga. De är blixtförälskade. Och som alla unga – odödliga.

Inför lanseringen på Kulturhuset Stadsteatern, delade Linus bland annat:
När jag läser Romeo & Julia drabbas jag igen på samma sätt som när jag var 20 av hur våldsamt snabbt förloppet går. Att det hela sker på mycket kort tid. Att det kanske hade gått annorlunda om de haft mer tid och hunnit tänka efter. Men de har inte mer tid. Tiden driver händelserna och känslorna och alla personer som är inflätade i varandra obönhörligt framför sig. Därför spelar Tiden en viktig roll i pjäsen.

Romeo & Julia utspelar sig här och nu. En väv av människor som alla påverkar skeendet. Alla längtar efter något; för att bryta sin ensamhet, för att stoppa tiden. När tiden rusar kan man drömma om vad som hade hänt om jag handlat annorlunda. Om jag tagit ett annat val då. Vi kan fantisera om det. Men vi kan inte ändra det.

5 april, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *