CHANCVN släpper debutsingel

chancvn

Stockholmstrion CHANCVN släpper idag sin drömpoppiga debutsingel Heart Out via nya skivbolaget VÅRØ. Du kan lyssna på låten och läsa vår intervju med bandets sångare Vanja Steinholtz här nedan.

Hur lärde ni känna varandra och vad fick er att börja göra musik ihop?

– Jag och Sandra har känt varandra i några år och alltid älskat varandras musik. Nyårsafton 14/15 stod jag på en balkong och lovade mig själv att starta ett band. Sandra stod bredvid mig så hon blev gitarrist. Vi spelade ihop ett tag och saknade trummor. Alla vägar ledde oss fram till Jesper.

Er debutsingel, Heart Out, släpps via det nya skivbolaget VÅRØ. Hur kom ni i kontakt med dem?

– Vi spelade in singeln på Svenska grammofonstudion i Göteborg, med György Barocsai som producent. Han tipsade VÅRØ om oss och vice versa. Både vi och VÅRØ tror på allt György säger så signade vi direkt. Det känns skitbra.

Hur skulle ni beskriva låten, och finns det någon rolig anekdot om hur den kom till som ni skulle vilja dela med er av?

Heart Out är ett pinsamt erkännande av omåttlig beundran, beroende och sjuk kärlek. Det är inte ett snyggt porträtt av jaget, men kanske bättre än att spela chill på gränsen till nervsammanbrott. Jag satt i ett mörkt rum och sjöng fram den. Resten var vanligt svett och blod i en ölig replokal.

En EP släpps efter sommaren. Återspeglar Heart Out soundet på resten av låtarna eller har ni även andra sidor?

– Vi har inga andra sidor. Det är alltid en hookig gitarrslinga, en emotional text och en ösig sista refräng. Ibland kan det hända lite olika saker där emellan.

Vad har ni för visioner för resten av året?

– Vi ska fira singelsläpp med våra vänner, gigga i Stockholm ett par gånger i vår och turnera i sommar. I början av hösten släpps vår andra singel och senare vår debut-EP. Världen är ett ostron!

1 april, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *