Vinn biljetter till filmen The Danish Girl – tävlingen är nu avgjord

Skribent:

634_poster

Den 5 februari har filmen The Danish Girl biopremiär på svenska biografer. Filmen är extra intressant för i den spelar svenska skådespelaren Alicia Vikander som Oscarsnominerats för sin roll där.

Tom Hooper, regissören bakom The Kings Speech har filmatiserat The Danish girl, löst baserad på boken med samma namn. Tidigt 1900-tal i Danmark känns som Hoopers gebit, trots att alla pratar brittisk engelska. Filmen briljerar i scenografi, fotot och miljöerna skapar känslan av att stiga in i en tidsmaskin. Vi får följa konstnärsparet Gerda Wegener och Lili Elbe. Einar Wegener var den första kända personen som genomgått en könskorrigering för att bli sitt rätta jag – Lili Elbe. Lili och Gerda är mytomspunna, i transgender och konstnärskretsar är de närmast kultstämplade.

Vår recensent gav filmen betyg 4 och berömmer skådespelarna:
Alicia Vikander och Eddie Redmayne är fullkomligt fantastiska i de här rollerna. Det har en fin personkemi, intagande blickar och slagfärdiga repliker. Det går inte att undgå hur mycket de investerat i rollerna både på ett fysiskt och psykologiskt plan.

Tävlingen är nu avgjord. Vinnarna har meddelats per epost och får biljetterna med vanlig post.

Kulturbloggen har fått tag på sex biljetter till film. Vi tänkte att tre av våra läsare skulle kunna vinna två biljetter var. Vill du vinna biljetter till The Danish Girl?

Så här gör du för att vara med och tävla om biljetter till The Danish Girl på bio:
Maila till
kulturbloggen snabel-a gmail punkt com
Skriv en motivering till varför just du ska vinna.
Tävlingen avslutas fredag den 5 februari kl 12.00. Då måste du ha skickat ditt tävlingsbidrag.
Glöm inte att posta med din vanliga postadress, om du vinner måste vi kunna posta biljetterna till dig.
Tävlande som inte skickar med sin postadress har ingen chans att vinna.

OBS: du ska alltså inte lämna en kommentar här i kulturbloggen för att var med och tävla om boken – du ska maila epostadressen som står här strax ovanför.
Och snabba tävlande har extra tur. Någon av de som svarar snabbast kommer att vinna och få biljetterna snabbare.

Här är synopsis om filmen:
THE DANISH GIRL är en fantastisk kärlekshistoria baserad på Lili Elbes och Gerda Wegeners liv. I filmen spelas de av oscarbelönade Eddie Redmayne (The Theory of Everything) och svenska Alicia Vikander (Ex Machina). Regisserar gör oscarbelönade Tom Hooper (The King’s Speech).

Året är 1926 och i Köpenhamn bor konstnärsparet Einar och Gerda. Einar är känd för sina landskapsmålningar och Gerda för sina porträtt. Deras äktenskap är starkt och kärleksfullt, om än en aning kryddlöst.

Bristen på dramatik undanröjs dock med besked den dag då Gerda ber sin make täcka för en kvinnlig modell i ett porträtt hon snabbt måste få klart. Einars upplevelse av att bära klänning inleder en inre transformation, och hon inser att livet som Lili är ett uttryck för hennes äkta jag.

2 februari, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *