Musiktips

Lyssna: Ariel Pink – Black Ballerina

Ariel Pink har delat med sig av ytterligare en ny låt, Black Ballerina, från kommande dubbelalbumet pom pom som släpps den 11 november. Låten följer upp mer nedtonade singeln Put Your Number in My Phone, vidare har Dayzed Inn Daydreams, Jell-o och Four Shadows debuterats live, men det här är definitivt det mest utflippade smakprovet från albumet hittills. Lyssna på Black Ballerina här nedan:

20 oktober, 2014

The Smashing Pumkins släpper nya albumet ”Monuments to an Elegy” i december, lyssna på första singeln ”Being Beige”

Tidigare i år avslöjade The Smashing Pumpkins att två nya album skulle släppas 2015. Nu visar det sig att den ena kommer lite tidigare än väntat; Monuments to an Elegy släpps den 9 december och följer upp 2012 års Oceania. Albumet producerades avHoward Willing som tidigare jobbat med 1998 års Adore. Albumet innehåller även trummor från Mötley Crües Tommy Lee. Uppföljaren, Day for Night, släpps nästa år Lyssna på Being Beige via Rolling Stone.

Lyssna: LUH – Unites

Två efter det att Manchester-bandet Wu Lyf splittrades släpper frontmannen Ellery James Roberts åter musik under ett nytt namn. LUH kallar han sitt nya projekt, vilket står för Lost Under Heaven. Själv har Roberts tidigare luftat låten Kerou’s Dream, medan andra medlemmar från Wu Lyf gått vidare med projekt som FAMY, Los Porcos och Francis Lung, men nu verkar det som att han är redo att satsa fullt ut på en solokarriär. Lyssna på Unites här nedan:

17 oktober, 2014

Lyssna: Viet Cong – Continental Shelf

Vintermörkret kanske vanligtvis inte är något vi ser fram emot, men här kommer en anledning att börja längta: Calgary-kvartetten Viet Cong släpper självbetititlat debutalbum den 20 januari. Viet Cong släpps på Jagjaguwar; en label de känner till väl då två av bandets fyra medlemmar tidigare spelade i art rock-bandet Women. Viet Cong utgörs av sju spår och följer upp Cassette EP som släpptes tidigare i år. Så här skriver skivbolaget i ett pressmeddelande: ”Det tar mindre än sextio sekunder av öppningsspåret ‘Newspaper Spoons’ för att du ska inse att ‘Viet Cong’ är ett album ämnat för vintern. Albumet har knappt…

Fortsätt läsa…

15 oktober, 2014

Lyssna: Melody’s Echo Chamber – Shirim

Fortfarande drömskt, men Melody’s Echo Chamber — eller Melody Prochet som hon egentligen heter — tar ut lite mer funkiga svängar på nya singeln Shirim. Det är första låten hon luftar från sitt kommande andragiv som förväntas släppas 2015. Lyssna på Shirim här nedan:

14 oktober, 2014

Lyssna: The Hanged Man – Into the Night

Rebecka Rolfart har tidigare varit medlem i Vulkano och Those Dancing Days, men har nu lämnat de banden bakom sig till förmån för den noir-doftande postpunk som genomsyrar nya projektet The Hanged Man. Debutsingeln First Time Dreaming följs nu upp av minst lika pricksäkra Into the Night som med storslagna 80-talssynthar och en gåshud-framkallande melodislinga som för tankarna till The Cure går rakt in i våra hjärtan. Båda dessa låtar kommer vara med på minialbumet First Quarter Moon som släpps den 10 november. Lyssna på Into the Night här nedan:

Titta: Foxygen – Coulda Been My Love

- Meningen är inte att man ska greppa saker och ting, utan låta sig underhållas på Foxygens villkor, sedan är det upp till var och en om så blir fallet. Jag tänker inte lovorda …And Star Power, för valda delar av albumet stryker jag direkt. Andra delar väljer jag däremot att njuta till fullo av, för i sina bästa stunder hävdar den här skivan att neo-psykedelia en gång härskade på jorden, att The Olivia Tremor Control och Elephant 6-kolletivet var kungahus, och att radiohits inte nödvändigtvis gick att sjunga med i, skrev vår recensent i Tommy Juto i sin recension…

Fortsätt läsa…

Titta: Lia Ices – Thousand Eyes

Lia Ices har delat med sig av en ny musikvideo till låten Thousand Eyes från hennes senaste album Ices. Videon, som regisserats av Dougal Henken, parar ihop låten med en scen från Bollywood-klassikern Dil Se (som på svenska översätts till ”Från hjärtat”) från 1998. – För mig är den här scenen ur Dil Se en visuell metafor för samma känslor som inspirerade låten Thousand Eyes; vi rör oss tillsammans genom interna och externa rytmer, vi flyger genom naturen helt sammanflätade med teknologi och maskiner (i videons fall är det tåget). We go on go on go on, berättar Lia. Du…

Fortsätt läsa…

Lyssna: Vita Bergen – Curtains

Vita Bergen får mig att tänka på Stockholm, men ni kommer från Göteborg. Hur kom det sig att ni döpte bandet till Vita Bergen? – Det var inget vi tänkte på när vi tog namnet, utan det kom till på ett mer personligt och symboliskt plan. Vi funderade länge och bytte namn några gånger precis i början, men så fort Vita Bergen kom på tal så var det som att det var bestämt. För oss betyder det en sak, men för någon annan kan det betyda något helt annat och om det innebär att vissa lyssnare från Stockholm associerar till…

Fortsätt läsa…

13 oktober, 2014

Lyssna: Marina and the Diamonds – Froot

Marina and the Diamonds delar med sig av det glammigt dansanta titelspåret från sitt kommande album. Den Wales-födda sångerskan har tidigare släppt de två albumen The Family Jewels (2010) och Electra Heart (2914). Lyssna på Froot här nedan:

10 oktober, 2014

Titta: Urban Cone – Sadness Disease

Skribent:

Stockholmskvintetten Urban Cone albumdebuterade med Our Youth 2012. Nu har de delat med sig av en musikvideo till sin nya singel Sadness Disease som du kan se längre ned i det här inlägget. Vi ställde fem snabba frågor till bandet: Det var ett tag sedan vi hörde från er, men nu har ni släppt den nya singeln Sadness Disease. Vad kan vi förvänta oss av er framöver? – Sadness Disease är den första singeln från vår skiva som kommer i början av nästa år. Vi kommer spela live nu en del av det som är kvar av året och nästa år…

Fortsätt läsa…

Lyssna: Yumi Zouma – Alena

Skribent:

Yumi Zouma från Nya Zeeland släppte tidigare i år en EP med skimrande drömsk discopop. Nyligen var de aktuella med en klubbspelning på Way Out West, nu är de tillbaka med nya singeln Alena. Lyssna här nedan:

Lyssna: Charli XCX – London Queen

“I never thought I’d be living in the USA, doing things the American way” upprepas som ett manta i London Queen — den omedelbart catchiga nya Charli XCX-singeln från kommande albumet Sucker som släpps i janauri nästa år. Låten följer bland annat upp singlarna Boom Clap och Break the Rules. Lyssna här nedan: Foto: Emma Andersson

Marika Hackman öppnar för The Antlers

Skribent:

”En artist mer benägen att citera proto-feministiska spökhistorier som ‘The Yellow Wallpaper’ än att anpassa sig efter publikens förväntningar och sjunga fina låtar med en trevlig röst,” står det i hennes pressmeddelande. På sina tre EP:s har Marika Hackman blandat sina folkrötter med psykedelia. I början av nästa år albumdebuterar den engelska låtskrivaren med We Slept At Last som producerats av Charlie Andrew som tidigare jobbat med Alt-J. Redan nu — närmare bestämt den 9 respektive 10 oktober — öppnar hon för The Antlers på Debaser Strand i Stockholm samt Pustervik i Göteborg. Du kan se hennes musikvideo till Bath…

Fortsätt läsa…

Lyssna: Grapell – Best Friend

”You always cheer me up when you don’t even try to cheer me up,” sjunger Stockholmsduon Grapell i sin nya singel Best Friend. Den enklaste av känslor blir högtidligt vacker med den minimalistiska elektroniska produktionen och Emil Erstrands själfulla röst. Best Friend följer upp Shaping My Love som släpptes i somras och är den andra singeln från Grapells kommande EP Friends som släpps den 8 oktober. Lyssna på Best Friend här nedan:

29 september, 2014

Lyssna: Lorde – Yellow Flicker Beat

Nya Zeeländska popstjärnan Lorde har varit med att sätta ihop soundtracket till den kommande The Hunger Games-filmen. Nu har hon delat med sig av en första låt från soundtracket. Yellow Flicker Beat är den första nya låten hon släppt sedan hennes debutalbum Pure Heroine gavs ut förra året. Lyssna på Yellow Flicker Beat här nedan:

Lyssna: Sudakistan – Rabia

Skribent:

Stockholmsbaserade latino-garage-kvintetten Sudakistan har de senaste åren blandat singelsläpp hit och dit med energiska spelningar på klubbar runtom i staden. Nu har de spelat in ett debutalbum tillsammans med Jocke Åhlund, första singeln från albumet heter Rabia och går att lyssna på här nedan:

25 september, 2014

Titta: Christopher Owens – Never Wanna See That Look Again

Den tidigare Girls-sångerskan Christopher Owens är aktuell med sitt andra soloalbum A New Testament. I Aaron Browns regi har den San Francisco-baserade låtskrivaren — iförd cowboyhatt — nu delat med sig av en musikvideo till albumspåret Never Wanna See That Look Again. Du kan se musikvideon till Never Wanna See That Look Again här nedan:

17 september, 2014

Titta: The Hanged Man – First Time Dreaming

Rebecka Rolfart från Those Dancing Days och Vulkano släppte nyligen debutsingeln First Time Dreaming med sitt nya band The Hanged Man. Det doftar postpunk-influenser med en pulserande basgång och en lika ödesmättad som surrealistisk Eraserhead-känsla. Nu har låten blivit med en passande svartvit musikvideo som du kan se här nedan:

Lyssna: Last Days of April – Someone for Eveyone

Sedan starten 1996 har Karl Larsson med sitt Last Days of April hunnit släppa åtta album. Det senaste släpptes 2012. Nu är han tillbaka med den nya singeln Someone for Everyone. – Det nya materialet tog ett tag att skriva, men bara ett par dagar att spela in. Tanken var att allt skulle låta spontant och levande. Då är det råa och opolerade viktigt att bejaka, eftersom det visar att det finns människor bakom. Skavanker i inspelningen blir en krydda, och jag gillar det personliga i det, berättar han i ett pressmeddelande. Lyssna på Someone for Eveyone här nedan:

Nästa sida »